6. utrka solarnih automobila SOELA2018

Tehnička škola Sisak je organizator 6. utrke solarnih automobila u Sisku, 3. konferencije o solarnim i električnim automobilima i 4. izložbe električnih i hibridnih vozila u Sisku.
Generalni pokrovitelj cijelog projekta je Sisačko-moslavačka županija, a pokrovitelji su: Ministarstvo znanosti obrazovanja, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a generalni sponzor je RWE Hrvatska d.o.o.

Zlatni pokrovitelji utrke su: Grad Sisak, INA, KONČAR, Zagrebačka banka d.d., DOK-ING, Zagreb, Vodoprivreda Sisak, HGK županijska komora Sisak, LOFT home Design, Zagreb, Sunceco Inc., Sisak, BPZ derivati, Zagreb, Gašparić grupa, Rotus Novosel Zagreb, OTP banka d.d., HOK hrvatska obrtnička komora i STSi. Sponzori, prijatelji utrke su: Autoklub Sisak, EXTRA TOURS Sisak, Jadransko osiguranje, Hrvatska stručna udruga za sunčevu energiju, Metalurški fakultet Sisak, FERIT- Fakultet elektrotehnike, računalstva i informacijskih znanosti Osijek, Strojarski fakultet Slavonski Brod (SFSB), Goran Jurić Design, Artonix Studios, USA

Ovim putem Vas pozivamo na tri zanimljive aktivnosti:

– 4. izložbu električnih vozila koja će se održati 8. lipnja 2018. s početkom u 10.00 sati u ulici S. i A. Radića
– 3. Konferenciju o solarnim i električnim automobilima, također 8. lipnja 2018. u Hotelu Panonija od 14.00 do 19.00 sati
– 6. utrku solarnih automobila koja će se održati u subotu 9. lipnja 2018. program započinje u 9.00 sati u hotelu Panonija u Sisku.
Na 4. izložbi električnih i hibridnih vozila svoja vozila će predstaviti uvoznici ili zastupnici električnih i hibridnih vozila u Hrvatskoj:
1. Renault Hrvatska, predstavit će svoja električna vozila
2. Gaparić Grupa, predstavit će električni automobil i-MIEV
3. GM-MIG d.o.o. predstavit će AIXAM e-City / službeno vozilo Tehničke škole Sisak/
4. Auto Holetić PEUGOT, predstavit će e- Partner
5. AVANT CAR Zagreb, predstavit će svjetski poznati električni automobil TESLA i BMW i3
6. DOK-ING d.o.o., Zagreb, predstavit će svoj inovativni vozni park
7. RWE Hrvatska, d.o.o., predstavit će automobil GOLF hibrid
8. ROTUS Novosel, Zagreb, predstavit će hibride marke TOYOTA
9. Nissan Hrvatska, predstavit će novi model električnog automobila LEAF
10. DAK Motorsport Zagreb, predstavit će trkaći automobil i hibridno vozilo

3. konferencija o solarnim i električnim automobilima u hotelu Panonija, koja se održava u suradnji s Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, sastoji se od dva dijela. U prvom dijelu održat će se stručna predavanja (Nova generacija baterija za električna vozila, Novi materijali za svemirsku industriju, Razvoj interneta u Hrvatskoj i novosti iz DOK-ING-a), a drugi dio nastavljamo stručnim razgovorima „Jedan na jedan“ sa zanimljivim gostima iz svijeta znanosti, svemirske tehnologije i svjetskog poduzetništva.

Na 6. utrci solarnih automobila javnosti će biti predstavljeni solarni automobili koje su izradili učenici 14 strukovnih škola iz Hrvatske (Tehnička škola Sisak, Srednja strukovna škola Velika Gorica, Tehnička škola Kutina, Strukovna škola Vice Vlatkovića Zadar, Elektrotehnička i prometna škola Osijek, Industrijsko obrtnička škola Slavonski Brod, Elektroindustrijska i obrtnička škola Rijeka, Srednja škola Novska, Srednja škola Slunj, Strukovna škola Gospić, Elektrotehnička i ekonomska škola Nova Gradiška, Obrtnička i tehnička škola Dubrovnik, Obrtnička i tehnička škola Ogulin, Srednja škola Otočac), strukovna škola iz Slovenije (Šolski centar Krško), strukovna škola iz BiH (Srednja strukovna škola Posušje) te automobil Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek. Organizirat će se promotivne vožnje solarnih automobila, održat će se utrka ulicama grada Siska te će se dodijeliti nagrade i priznanja sudionicima utrke.

RAVNATELJ: Davor Malović, dipl.ing.

Close Menu