Energija života

Mi smo svi i uvijek samo „Energija“, a sve što doživljavamo i vidimo oko sebe se može nazvati polje djelovanja. Ti pojmovi su jako bitni, a tako rijetko upotrebljavani u kontekstu evolucije čovjeka.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop rune i numerologija

Na našem trenutnom stupnju mi sebe doživljavamo kao energiju koja živi i oblikuje polje djelovanja koje ju okružuje. To polje je u većini slučajeva ograničeno na nešto što je povezano sa samosviješću odnosno “Ja”. “Ja” je taj koji ima energiju i “Ja” je taj koji djeluje na polju djelovanja svojim vlastitim energetskim kapacitetima. Čovjeku, od trenutka kada dođe na ovaj svijet, za sve što radi, sve što želi, sve što misli, sve što čini, za sve to potrebna je određena količina energije. Ono “Ja” koje se u malim bebama razvija između 1-3 godine života u početku je neophodno da bi se uspostavio kanal energije i pokrenuli počeci djelovanja.

Svijest društva je takva ili ti naučenost – naviknutost društva se kreće u smjeru da “Ja” mora uvijek biti prisutan u čovjekovom životu da bi energija postojala. Taj isti “Ja” u početku čovjeku daje životnu energiju i volju za življenjem u polju djelovanja, ali ga taj isti “Ja” na kraju stavlja u stanje nesvjesnosti, stanje u kojem u jednom trenutku “Ja” umire. Postavlja se pitanje: što ostaje? Priroda “Ja” je da dok je manifestiran u sebi ima nadu koja temelj ima u samozavaravanju da će “Ja” i nakon svoje smrti zadržati svjesnost i preseliti se na neko drugo polje djelovanja, uz neku novu energiju koja će omogućiti neki novi oblik postojanja.

Naravno, ima i onih koji smatraju da kada “Ja” umire nema više svjesnosti koja bi nastavila put, a polje djelovanja i energija su trajno izgubljeni u tom slučaju. Kako to biva, najčešće se istina krije u nekom do sada neizrečenom mišljenju.

izvor: http://astrotarot.eu/blog/ezoterija/energija-zivota/

Close Menu